11.1.10

Grandbazaar and gemstones // Kapalıçarşı ve mücevherler

Tell me about a girl that doesn't like gemstones? I don't know anyone like that :)
I especially love rings and bracelets so much.

Last week I went to Grand Bazaar(in Istanbul) with my mom and her friends to look some jewelry.


You have to visit there! There is so many different bracelets, necklaces, rings.. I just charmed! :)
At last, I bought 2 bracelet and 2 earrings below:
(green ones: emerald, red ones: ruby, purple middle in the earring: amethyst)


eskiden değerli taşlara pek ilgim yoktu açıkçası. son 1-2 senedir onların cidden güzel şeyler olduğunu anladım. özellikle yüzük ve bilekliklere bayılıyorum! geçen hafta annem ve arkadaşlarıyla birlikte kapalıçarşı'ya gittik. arkadaş tavsiyesi ile gittiğimiz ve neredeyse 2 saat zaman geçirdiğimiz dükkanda elimizi nereye atsak bir sürü değişik şey çıkıyordu.
sonunda altta gördüğünüz cicileri aldım. aldıklarımda zümrüt, yakut ve ametist var. oraya giderseniz dikkat etmeniz gereken şeylerden biri taşların kalitesi. mesela zümrütün gramı 1.25 ile 9 dolar arasında değişiyor. gördüğünüz her taş aynı kalitede değil yani. bazılarını zaten parlaklığından ayırt edebiliyorsunuz. tabi yanılmamak ve uygun fiyata alışveriş yapmak için en önemlisi beğendiğiniz ürünü başka dükkanlarda da sormak. ilk görüşte beğendiğinizi almak gibi bir hataya düşmeyin :)



*hiç birşey alınmazsa bile sırf o güzel vitrinlere bakmak, karışık yollarında kaybolmak, yorulduğunuzda fes cafe'de nefis bir türk kahvesi içmek için kapalıçarşı'ya uğramalı =)




1 comment:

sibel said...

gerçekten süper tasarımlarmış benim blogada beklerim.sevgiler