8.2.10

Owen Pallett - Heartland




I wish I knew him before! Ladies and gentleman I'm writing about Owen Pallet today. Beautiful voice and great talent. I have watching his concert videos in Youtube for 2 hours! Its really hard to not impressed about him. 30 years old musician had a classical music background and his first composition came in age 13. He made music for computer games, advertisements and movies. What I most like about him: his another works with great music groups like: The Last Shadow Puppets, Arcade Fire, Fucked Up, Pet Shop Boys, Grizzly Bear, Beirut and Mika.

Before "Heartland" (2010-Domino Records) he had 2 albums with his stage name "Final Fantasy". His last album out in stores in 18th of January in Europe. I think using his own name is better than FF. Maybe it shows his confidence about his works. Final Fantasy is like group or project name, no need to use it :)


His lyrics are so strong and fascinating. This conceptual album is explaining story over a farmer called Lewis. It makes "Heartland" more than an ordinary pop album. Violin, drums, orchestra... This all comes together with his great voice and creates an epic work. Don't deny yourself from this nice work, listen out! :)

------------------------------

Dinledikçe keşke daha önce tanısaymışım dediğim yetenekli, harika sesli ve muhteşem şarkılara sahip Kanada'lı Owen Pallet. 2 saattir Youtube'da konser kayıtlarını izliyorum, hayran olmamak elde değil sayın seyirciler!
 Klasik müzikle büyüyen ve keman çalarak müzik hayatına başlayan Owen ilk bestesini 13 yaşında yapmış. Birçok reklam, bilgisayar oyunu ve film içim müzik çalışmaları yapmış ama beni en çok çalıştığı isimler etkiledi. Alex Turner'la The Last Shadow Puppets albümü için çalışmış mesela. Arcade Fire, Grizzly Bear, Beirut, Mika, Pet Shop Boys, Fucked Up vs.


Daha önce çok sevdiği oyun olan Final Fantasy ismini kullanarak iki albüm çıkaran Owen Pallet, 18 Ocak'ta Avrupa'da yayınlanan Heartland albümünde kendi ismini kullanmayı tercih etmiş. Ki bence çok daha iyi yapmış, çünkü başka bir isimle sanki bir grup ya da başka bir projeymiş gibi duruyor. Oysa ki adam başlı başına bir orkestra gibi. Kendini ortaya çıkarması yaptığı işe ve kendisine olan güvenini de kanıtlıyor belki de.


Sözler açısından çok kuvvetli, harika bir kalemi olduğunu söylemeliyim. Bu konsept albümde "Lewis" adlı bir çiftçi üzerinden hikayeler anlatılıyor,bu da "Heartland"i sıradan bir pop albümü olmaktan çok öteye taşıyor.  Keman, davullar, orkestra.. Tüm bunlar Owen Pallet'in sesiyle masalsı bir anlatıma kavuşuyor.
Sizde bu sese duyarsız kalmayın, dinleyin.


No comments: