14.12.09

Nando's - Peri peri mmm



Aslında bugünkü niyetim galatamoda'nın son gününe yetişmek ne var ne yok diye bakmaktı ama dışarı çıktığımda dondurucu soğuğun yüzüme çarpmasıyla fikrimi değiştirmek zorunda kaldım. Saat 3'e yaklaştığında iyice acıkmaya başlamıştım ve uzun zamandır methini duyduğum ama gitmediğim Nando's'u denemeye karar verdik.

Cevahir alışveriş merkezi'nin en üst katında kapanan pizza hut'ın yerine açılmış Nando's.
Afrika'nın peri peri sosu kullanılarak portekiz usulü pişirilen tavuklarıyla ünlü olan Nando's'ta bizi gerçekten güleryüzlü bir ekip karşıladı.
Ahşap duvar ve masaların yer aldığı restoranda, orta tavanda kullanılan kırmızı biber şeklindeki lambalar mekana ayrı bi güzellik katmış. bir tanesini alıp eve götürmeyi çok isterdim :)

Masamıza oturunca "buraya ilk gelişiniz mi?" sorusuna "evet" cevabını alınca garson bize soslar ve tavuk hakkında bazı bilgiler verip yardımcı oldu.

Lemon & herb, medium, hot ve extra hot olmak üzere acı derecelerine göre ayrılmış dört farklı sostan birini seçerek tavuğunuzu istiyorsunuz. Çok acı olabilir düşüncesiyle başlangıç için medium'u seçtik ama daha sonra masada bulunan hot sosu denedim. Acı sevenler için cidden harikaymış onu anladım.aldığınız tavuğun yanına 2 yan ürün seçebiliyorsunuz. Cola, sprite tarzı gazlı içecekleri seçerseniz sınırsız içebiliyorsunuz. Biz madeira red(sprite ve nar karışımı) ve lemon drop'u(sprite, limon,vanilya) tercih ettik içecek olarak. Garsonun söylediğine göre meyveler taze olarak Güney Afrika'dan getirtiliyormuş.

Bu arada en çok tercih edilen nando's klasikleri olan çeyrek ya da yarım tavukmuş, biz çeyrek istedik ama bir dahaki sefere aynı siparişi vericeğimi sanmıyorum. Kemiksiz bir tavuğu tercih ederim. Özellikle bana tavuğun en kemikli yeri gelmişti yemesi baya sinir bozucu oluyor haliyle.

Servis hızının harika olduğunu söylemeliyim. Çok bekleyebileceğimizi düşünmüştük ama siparişimiz gerçekten kısa sürede önümüzdeydi.

Tam kalkarken yan masamızdaki sipariş dikkatimizi çekti. masanın üstünde dikey duran bir şiş vardı, gerçekten farklı ve başarılı bir sunumdu.

Güzel bir lezzeti tatmış olarak bir dahaki sefere buluşmak üzere nando's'tan ayrıldık.







* 6 Ocak 2010'da gelen edit: Sevgili Nando's ekibi yazımı okuduktan sonra iletişim bilgilerimi istedi ve bana 1 adet güzel soslarından, nando's tavuk fırçası, nando's kitapçıkları ve blogdaki yazıma dair çok güzel bir mektup gönderdi. Bende onlara bu ince davranışları için teşekkür ediyorum :)

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.