1.6.10

Why don't you donate your clothes?






Bu haftasonu evde boya, temizlik vs. derken kullanmadığım baya bir eşyanın olduğunu farkettim. Zamanı gelir diye sakladığım kullanmadığım ve muhtemelen önümüzdeki 10 yıl içinde kullanmayacağım eşyalardan başka insanların faydalanması gerektiğini düşündüm. Bu işi her zaman anneme devrederim ve o halleder ama teyzemin bir rehabilitasyon merkezinde eğitmenlik yapmaya başlamasından beri bu iş için ona başvuruyoruz. Ordaki öğrencilerin çoğunun maddi durumu iyi değil. Belirli aralıklarla gelen yardımlarla o ailelere bağış yapılıyor, bende bu eşyalarımı onlara vermek üzere kutulara yerleştirdim. Eğer sizinde çevrenizde böyle yardım alan yerler, tanıdıklarınız ya da bildiğiniz güvenilir kurumlar varsa lütfen kullanmadığınız eşyalarınızı bağışlayın.


Açıkçası eskiden şimdi olduğum kadar bilinçli değildim ve bir şeyi almam için sevmem yeterdi. Şimdi alırken gerçekten işime yarayacak mı, ya da bu elbiseyi gerçekten giyebilecek miyim ve evde ona göre kombinleyeceğim bir şey var mı diye düşünüyorum. Çünkü dolabımda alıpta giymediğim, kombinleyemediğim bir sürü kıyafet vardı ve onlara benden daha çok ihtiyacı olan insanların bunlardan yararlanması gerekiyordu. Unutmayın hayatta hiçbir şey vazgeçilmez değildir, öyle anlar olur ki asla dediğiniz şeylerden bile vazgeçtiğinizi görürsünüz. Sonsuza kadar yaşayamayacağımıza göre eşyalarımızı istiflemenin manası yok, vererek hem kendinize yer açacak hemde bunu yaptığınız için kendinizi daha iyi hissedecek ve başka insanları mutlu edeceksiniz.
Biz nerede ne yiyelim, hangi kıyafetleri alalım derdindeyken bir ayakkabıya bile muhtaç olan çocuklar var, onları düşünen ve yardım eden bizler olabiliriz. Hadi daha ne duruyorsun, dolabını gözden geçirmeye başla bakalım.


Bağışlayacak eşyalarım var ama nereye bağışlayacağımı bilmiyorum diyenler için yardım alan bazı kuruluşların linkleri:

LÖSEV: Yardımseverler için bağış kılavuzu.
Beşiktaş Belediyesi: Dost Eller
Umut Çocukları Derneği
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı
Beyoğlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Last weekend we had some painting and cleaning stuff at home. I realised that I have so many clothes and other stuff that I not used for years. I kept them to use later but I think won't use them anymore. Every year I make this but this time I tried to be more generous. My aunt is trainer in rehab for disabled people whose monetary situation is not good. They help them periodically, I put my clothes and other stuff into box to give them. If you know any poor people around you or charity organizations you know please donate your clothes and other stuff that you don't use.

Obviously I wasn't so aware of shopping, I just bought what I love but I changed. When I buy something I asked myself that "Is it really necessary? Will I use it more than once?". If answer is "No" I don't buy it. I had so many clothes that I bought because I love but can't combine and I know there is so much people out there need them. Nothing is irrevocable in this world and we are not immortal so why we stocking our closets? Just give them, make other people happy and you will feel happy too.

1 comment:

Emzu said...

I always donate my clothes that I no longer want, :3