15.12.11

Lana Del Rey - Born To Die



Lana Del Rey, daha albümü çıkmadan bu senenin en çok konuşulan kadın vokallerinden biri oldu. Video Games şarkısını Coldplay de dahil olmak üzere o kadar çok grup coverladı ki, bir bizim diyardakiler yapmadı-o derece. Müzik haricinde estetik operasyonları da bloglara malzeme oldu. "Şok, şok, şok! İşte Lana'nın botokslanmadan önceki hali!" diye prim yapan siteler de olmadı değil. Twitter'dan gördüğüm kadarıyla bizim erkekler de bayağı bir hayranlar kızımıza. Çok havalı zaten, ona diyecek bir şey yok.

2010'da yayınladığı Kill Kill EP'si beni pek sarmamıştı ama ekim ayından beri yayınladığı şarkıları hep repeat'e aldım. Born To Die ise yaklaşık bir haftadır youtube'da audio olarak yayınlanıyordu. Şarkıyı gerçekten çok sevdim ve klibini merak etmeye başlamıştım. Gel-gitli, klişe bir aşk hikayesi gibi görünse de (ki öyle) görüntüler ve Lana'nın yarattığı stil çok başarılı. Bazı insanlar bu stil olayını çok ciddiye almayabilir, hatta "İyi müzik yapıyorsa, bunlara gerek yok" diyebilir ama işin öyle olmadığını düşünüyorum. Yarattığınız stil de, müziğinizi yansıtan en önemli öğelerden biri. O yüzdendir ki, klibi biraz fazla beğendim. Ayrıca, 15 dakikada 1000 küsur like aldı youtube'da, nasıl bir çılgınlık geliyor düşünün artık. Bu arada onu şişirilmiş bir balon olarak görenler de var ama milyoner bir babası varken kimseyi tavlamasına gerek yok. Sadece işlerini daha kolay halledebilir bu sayede.

Bir yandan da moda blogumuza yazılar hazırlarken, bu klibi görmek güzel oldu. Ama bende kafa karışıklığı da yarattı, "Oraya mı yazsam, buraya mı?". Bu aralar kulağımda bir albüm dinleyip onu özümsemeye çalışırken; bir yandan da haftaya yapacağımız çekim, moda yazıları, defile görüntüleri ve aklıma gelen projelerle multi-tasking olayının canlı kanıtı olarak yaşıyorum. Blogu biraz boşluyorum gibi görünse de, facebook ve twitter'dan sürekli bir şeyler paylaşmaya çalışıyorum, bilginize :)

2 comments:

Venusenme said...

Biraz depresif ama güzel :)

Manolya said...

@venusenme 2010'daki ep'sinden beri takipteyim. O pek sarmamisti beni ama bu album iyi olacak.