9.5.12

Henkel Art.Award Türkiye'den Sanatçılar Arıyor!

Henkel'in başlattığı güzel bir yarışma için Türkiye'den de sanatçılar aranıyor! Çevrenizde bununla ilgileneceğini düşündüğünüz insanlarla mutlaka paylaşın :)



Söz Henkel'de:

Henkel, Orta ve Doğu Avrupa çapında düzenlediği Henkel Art.Award. için başvuru ve katılım çağrısı yaptı.

Türkiye’nin de yer aldığı 23 ülkeden kreatif görsel sanatçılara yönelik sanat ödülü, KulturKontakt Austria ve Viyana Modern Sanat Müzesi (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien -mumok) ile işbirliği içinde verilecek. Birinciliği kazanan sanatçıya 7 bin Euro para ödülünün yanı sıra, kendi ülkesinde ve Viyana’da bulunan Mumok’ta birer kişisel sergi imkânı sağlanacak. Böylece ödülün toplam değeri 35 bin Euro’ya ulaşıyor.

Özel bir tema belirlemeyen Henkel Art.Award., Orta ve Doğu Avrupa’daki sanatçılar tarafından resim, çizim, fotoğraf, video ve enstalasyon alanlarında üretilen çarpıcı ve yenilikçi sanat eserlerini ödüllendiriyor. Yarışmanın birincisi çok aşamalı bir seçim süreci ile belirleniyor.

Saygın isimlerden oluşacak uluslararası jüri, tüm katılımcılar arasından ana ödül için beş finalisti aday göstermek üzere 2012 yazında toplanacak. Ödül sahibi, Ekim 2012’de Viyana’da gerçekleştirilecek olan bir gala töreninde ilan edilecek.

Henkel CEE (Orta ve Doğu Avrupa Merkezi) Başkanı Günter Thumser, Henkel’in sanat sponsorluğuna her zaman kararlılıkla büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Sanat sadece kültürel değişime değil, karşılıklı anlayışa da katkıda bulunur” dedi.

Genç sanatçılara destek

Henkel CEE ayrıca uzun süredir ortağı olan KulturKontakt Austria ile işbirliği içinde bir kez daha genç Doğu Avrupalı sanatçılar için 2 bin Euro değerinde burs ödülü verecek. Ödül sahibi, KulturKontakt Austria’nın Artists-in-Residence programının katılımcıları arasından seçilecek.

Henkel Art.Award. hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://artaward.henkel-cee.com veya www.facebook.com/HenkelArtAward adreslerini ziyaret ediniz.

No comments: