6.2.10

Earth Cafe Restaurant

İtiraf etmeliyim, Forum İstanbul açılmadan önce oranın öyle büyük ve güzel mağazalarla dolacağını hiç düşünmemiştim. İçinde birkaç iyi marka olan ama gerisi boş olan, belki Ikea'ya gidileceği zaman uğranan bir yer olacağını zannediyordum. Belkide semt yüzünden öyle bir önyargıya varmışımdır, bilemiyorum.
Hafta içi gittiğiniz zaman rahat rahat alışveriş yapabileceğiniz, birçok markanın bulunduğu ve sinemasının gayet iyi olduğu bir yermiş oysa ki. Ayrıca ulaşımı da çok rahat.

Fena bir food court'u yok ama asıl dikkatimi çeken Cookshop ve Kitchenette gibi mekanların bulunması.
Yalnız onlara bir rakip daha gelmiş. Earth Cafe-Restaurant. Geçtiğimiz günlerde iki arkadaşımla havaların karlı olması yüzünden bize ulaşım açısından kolay olduğundan buluşmak için Forum'u seçtik. Onları beklerken tesadüfen gördüm Earth Cafe'yi, alt kaltta Intersport'un hemen yanında. İçerden girişi hiç dikkat çekmiyor. Dışardan girerseniz görmeniz daha kolay. Orayı gördüğüm zaman gidip denenmeli diye düşündüm, meğerse arkadaşlarımında aklında orası varmış. Böylece Earth Cafe'ye doğru yollandık.

Girişi sizi yanıltmasın, içerisi oldukça büyük ve ferah bir mekan. Haftasonları nasıl olur bilmiyorum ama biz gittiğimizde 5-6 masa doluydu sadece. Dekorasyon ahşap ağırlıklı, çok rahat koltukları ve bar tarzı bölümü de mevcut. Dekorasyonda en beğendiğim şey baştan aşağı cam kapılı kocaman kitaplıktı. İçinde her türlü kitapları bulabileceğiniz kitaplıkta atlı karınca, büyüteç, noel baba gibi çok şeker dekorasyon öğeleride vardı.


Menüye gelirsek, çok geniş bir başlangıçlar bölümünün ardından 5-6 çeşit hamburger çeşidi, pizza, makarna, tavuk, et ve vejeteryan bölümü var. Patatesleri de unutmamalıyım tabi :) Çok lezzetli 4 çeşit patatesleri var. Yanlış hatırlamıyorsam ana yemeklerin fiyatı 15-35 TL arası. Porsiyonlar çok büyük ve doyurucu. En önemlisi de sürekli başınızda dikilen, "başka bir isteğiniz var mı, yoksa gidin!" bakışıyla sizi süzen elemanlar yok. Hatta o kadar rahat ki, ev ortamındaymış gibi hareket edebilirsiniz.

Çıkmadan önce lavaboya uğrarsanız orda bile ne kadar dikkat çekici davrandıklarını göreceksiniz. Kütük şeklinde lavabolar, tuvaletlerin üstünde neon ışıklarla yazılan "Save the Planet" sloganı gibi :)

Umarım o alışveriş merkezinin içinde kaybolmaz ve kısa zamanda farkedilen bir yer haline gelir. Tabi bunun için öncelikle bir web sitelerinin olması şart. Malesef web'de onlar hakkında ne bir yorum ne de bir habere rastladım. Yolunuz Forum'a düşerse Earth Cafe-Restaurant'a uğrayın derim.

Dip not: Haftasonları açık büfe kahvaltıları da oluyormuş. Ücreti kişi başı 15 TL.


2 comments:

Anonymous said...

Dün akşam oradaydım. Buz gibi bir pizza geldi. Yalan da şu "fırının ayarında sorun var". Aslında benim gördüğüm şuydu. Bizim masaya bakan zat-ı muhterem diğer masaya yeni gelmiş bilmiş çiftten 10 dakikada siparişi alamadı. En sonunda akıllarına geldi de boştaki başka bir zat-ı muhterem istemeyerek getirdi. Mekanın %25'i doluydu.Bütün bunlar olurken işinin başındaki mekan sahibi de masaların birinda arkadaşlarıyla muhabbetteydi.Sorunla ilgilenenler bizim keyif kaçtıktan sonra yeni pizza gönderelim demekle yetindiler.

Manolya said...

boyle yerlerde soguk yiyecek getirmenin hic bahanesi olamaz. aynisi bana olsa benimde keyfim kacardi. malesef kendilerinin hala bir web siteleri yok. acikcasi bende oraya 2. kez gitmedigim icin fazla yorum yapamayacagim ama bir mekan isletmesi icin talihsiz davranislar olmus.