16.5.11

BBC Radio 1 Big Weekend 2011'den kalanlar

One Big Weekend, BBC Radio 1'ın yılda bir kere düzenlediği ve 2003'ten beri devam eden dünyanın en büyük ücretsiz müzik festivallerinden biri. 14 ve 15 Mayıs'ta düzenlenen festivalin bu seneki line-up'ı Foo Fighters, Tinie Tempah, Plan B, Friendly Fires, Panic at the Disco, The Wombats, The Strokes, Ellie Goulding, Two Door Cinema Club gibi sağlam isimlerden oluşuyordu. Ayrıca bir grup vardı ki, bence festivalin en merak edilen ismi onlardı: Arctic Monkeys. 6 Haziran'da yayınlayacakları albüm öncesi her canlı performans merak ediliyor haliyle. Çünkü senenin en beklenen albümlerinden birine imza attılar ve şarkılar çok iyi bir albümün habercisi gibi yayılıyorlar.



Friendly Fires albüm yazısını çok yakında yazacağım. Yaz boyunca dinlenecek süper bir albüme imza atmışlar. Onlar sahnede bu kadar kendinden geçmiş eğlenirken şu seyircinin durumu nedir? Videonun altındaki yorumlarda da söylemişler, hakkaten kuru kalabalık yani :)


Ellie Goulding'in canlı performanslarını çok beğeniyorum ama akustik olanları tercihim sanırım. Lights'ı çok sevmeme rağmen bu performansı beğenmedim.





Ya bu çocuklar ne kadar tatlı değil mi? Şarkının başındaki teknik aksaklıklara rağmen iyi devam ediyorlar. Canlı izlemek istediğim gruplar arasındalar. Umarım bir gün bizim topraklara ayak basarlar.


No comments: