27.6.11

Parçaları Birleştirelim!

Sonunda beklenen gün geldi, üniversite sınavı da bitti ve tatil sezonu resmen açılmış oldu. Yurt dışına çıkanlar, çantasını kapıp güneye inenler derken, havaalanları da kalabalıklaşmaya başladı. Havalar sıcak olduğunda kültür turizminden çok, haklı olarak deniz tatili tercih edilir. Zaten deniz ve güneş kadar insanı rahatlatan şey azdır. Eğer tatile gidebilecek şansımız varsa, kışın eksikliğini çektiğimiz D vitaminine kavuşurken bir yandan da ruhsal ve fiziksel olarak dinlenme şansı buluruz. Değilsek bile, şehirdeki havuz ve sahiller yine bir kaçamak noktası. 
Markalar da indirime girmişken şu an tatil alışverişi yapmanın tam zamanı! Tatilin en önemli parçası mayo ve bikinilerde sonsuz bir çeşitlilik söz konusu. Bikini yıllardır popülerliğinden birşey kaybetmiyor ama ben her zaman tek parça mayoyu daha güzel bulurum. Bikiniye göre çeşit daha azdır ama iyi bir parça buldunuz mu ondan güzeli yoktur. Bikini vücudu ikiye böler, tek parça mayo ise vücudu olduğundan ince ve uzun gösterir. Eh öyle bir artısı varken, hadi gelin parçaları birleştirelim!

Siyahlar, dolaplarda olduğu gibi plaj çantalarının da vazgeçilmez rengi. Siyah deyip geçmeyin, modeline göre siyah bile çok farklılık gösterir.

1. Tavik(asos) - 80 GBP
2. Marks&Spencer - 29.50 GBP
3. Urban Outfitters - $ 89
4- Tyler Rose(www.revolveclothing.com) - 323 TL


1. Asos - 35 GBP
2. VS - $ 120
3. Asos - 30 GBP
4. CK - 81 GBP


Çizgiler: Dikey ve ince çizgiler uzun, kalın ve yatay çizgiler daha geniş gösterir. Örneğin göğüs tarafı yatay çizgili ve açık renk, aşağı kısmı düz renkte bir mayo giyerseniz, göğüslerinizi ön plana çıkarıp alt taraftaki fazlalıklarınızı saklamış olursunuz. Her zaman için geçerli olan renk desen kuralları, küçük çiçekler, küçük desenler, uzun ince çizgiler ve düz koyu renkler saklamak istediğiniz bölgeleri daraltır. Büyük- geniş desenler, yatay kalın çizgiler ve açık renkler ön plana çıkarmak istediğiniz yerleriniz için kullanılır ve daha geniş gösterir.

1. Juicy Couture - 274 TL
2. Anthropologie - $ 89
3. Marc by Marc Jacobs - 109 GBP
4. Butterfly by Matthew Williamson (for Debenhams) - 28 GBP
5. H&M - 9.95 Euro
6. Urban Outfitters - $ 99


Göğüsleriniz küçük ve kalçalarınız geniş değilse straplez kesimleri rahatlıkla giyebilirsiniz.

1. J by Jasper Conran (for Debenhams) - 31 GBP
2. J.Crew - $ 105
3. Tavik - $ 94
4. Mikoh - 310 TL
5. J.Crew - $ 92
6. Asos - 35 GBP


Fırfırlar bikinide olduğu gibi, tek parça mayoya da çok şirin bir hava katıyor.

1. Debenhams- 30 GBP
2. Floozie (Debenhams) - 34 GBP
3. Juicy Couture - $ 172
4. Urban Outfitters - $ 89
5. H&M - 9.95 Euro
6. Marks&Spencer - 29


50'lerin modasını her zaman çok sevmişimdir. İşte bunlarda o retro ruhu yansıtan şık modeller.

1. J.Crew - $ 175
2. Lepel (Asos) - 35 GBP
3. Carmen Marc Valvo - $125
4. Seafolly - 95 GBP
5. J.Crew - $88


Baharın çiçeklerini üstünde taşıyan neşeli parçalar.

1. Cyn&Luca (UO) - $119
2. Ted Baker - 65 GBP
3. J.Crew - $125
4. Debenhams - 16 GBP
5. Anthropologie - $149
6. Per Una (M&S) - 29.50 GBP


Hayvan desenlerini aksesuarlarda çok severim, giysi ve mayoda pek değil ama elbet seveni vardır.

1. Pineapple - 60 GBP
2. Diane Von Furstenberg - 249 TL
3. VS - $118
4. Marks&Spencer - 39.50 GBP
5. H&M - 19.95 Euro


Göğüs kısmı destekli mayolar, küçük göğüsler için ideal. Büyük göğüsler ise mutlaka boyundan kalın askılı modelleri tercih etmeli.

1. Seafolly - 92 GBP
2. J.Crew - $88 
3. Marks&Spencer - 36 GBP
4. VS - $114
5. Paolita(asos) - 135 GBP



Bu modelleri ararken, Türk markalarının online alışveriş konusunda çok yol kat etmesi gerektiğini görmüş oldum. Ten'de online alışveriş var ama modeller 2010'un. Zeki Triko'da online alışveriş mümkün ama fiyatlar ortalamanın çok üstünde. Hazır giyim firması olmasına karşın, mayo konusunda en fazla gelişme gösteren marka kesinlikle Koton. Güzel modeller ve uygun fiyatlar mevcut. Onlarda da online alışveriş olmaması eksi bir taraf. YKM ve Boyner gibi büyük mağazalardan bu konuda iyi bir performans beklerdim ama onların sitesi de beni hayal kırıklığına uğrattı malesef. İşin kısası, Asos gibi uygun fiyatlara sahip, online alışveriş imkanı olan Türkiye'ye özgü tek bir marka bile yok şu an. Artık internetten alışverişe de bir kota geldiği için, mağazaları dolaşıp daha fazlasına siz bakacaksınız. Cevahir'de yer alan Debenhams'de hem uygun fiyatlı hem de değişik ürünler bulabilirsiniz. Onun haricinde Kyo, Koton ve H&M'de çok güzel mayolar bulmanız mümkün. Anahtar noktaları bildikten sonra vücudunuzu iyi göstermek sizin elinizde. Haydi plaj alışverişine!

No comments: