14.9.11

Nerves Junior - Short Interview


Nerves Junior released their debut album in 6 September. Before that I sent some questions to know about them. Zack (who is playing drums in the band) answered my questions [I'm such a rookie in this interview stuff but I'll try to do my best in the future :)]. Their album "As Bright As Your Night Light" has been received great reviews from blogs and music sites. They surely deserve it, you should follow their upcoming works. We will hear about them more in immediate future.

*

Nerves Junior debut albümü "As Bright As Your Night Light"ı 6 Eylül'de yayınladı. Albüm öncesi onları biraz daha tanımak için birkaç sorumu yanıtlamalarını rica ettim [Röpörtaj olayında tam bir çaylağım, ilerde elimden gelenin daha iyisini yapmaya hazırım :)]. Grubun davulcusu Zack sorularımı yanıtladı. Albümleri "As Bright As Your Night Light" blog ve müzik sitelerinden çok olumlu eleştiriler aldı. Gerçekten bunları hak ediyorlar, onların yaklaşan işlerini takip etmelisiniz çünkü yakın gelecekte haklarında daha fazla şey duyacağız.



OM: When I listened to your song "As Bright As Your Night Light" I thought it's something unique and very charming. First of all, tell me about how did you all together and describe your sound to us.

NJ: Experimental pop music

OM: I haven't been in Louisville before but I know that it has great indie scene in music and art. My Morning Jacket is famous band that goes beyond local, I think you're going to be like them after your debut album. So, how does your city effects your music?

NJ: Everyone here is pretty accepting of your efforts when their founded and sometimes when they aren't. :)

OM: I want to know your influences and most liked bands.

NJ: Animal Collective, Tom Waits, Nick Cave and the Bad Seeds, Portishead, Liars

OM: You don't have official Youtube page, but there is some footage. Are you going to shoot a video soon? (I sent questions before album released and there were no youtube page)

NJ: Here is a link to a video we just released for "Kale" http://www.youtube.com/watch?v=kgHqbiTg2rQ

OM: Your album is definitely will be in my "best albums of 2011" list. As a new band what's your expectations from 2012?

NJ: Well, first of all, thank you very much. We're all really looking forward to settling back into our writing mode's, but foremost we're looking forward to getting on the road.

OM: I like music festivals, I wanna live there if it's possible :) Have you been in any big festivals? And where do you wanna perform in the future, any dream festivals?

NJ: We played Forecastle Festival in Louisville last year and are set for Midpoint Music Festival in Cincinatti, Ohio later this month. We wanna pack the Louisville Palace, and we'd like to play CMJ or SXSW in the future.

OM: Thank you for taking time! Looking forward to see you in Europe!

NJ: Hope that works. Thanks alot!



OM: "As Bright As Your Night Light"ı ilk dinlediğimde şarkının eşsiz ve çok büyüleyici olduğunu düşündüm. Öncelikle, bize müziğinizi tarif eder misiniz?

NJ: Deneysel pop müzik

OM: Daha önce Louisville'de bulunmadım ama müzik ve sanatta iyi bir indie sahnesi olduğunu biliyorum. My Morning Jacket oradan çıkıp ünlü olan bir grup, albümünüz çıkınca sizinde öyle olacağınızı düşünüyorum. Şehriniz müziğinizi nasıl etkiliyor?

NJ: Onların emeğine saygı gösterdiğinizde onlar da sizinkine saygı gösteriyorlar. Hatta bazen siz saygı göstermediğinizde bile :)

OM: İlham kaynaklarınız ve sevdiğiniz gruplar?

NJ: Animal collective, Tom waits, Nick Cave and the Bad Seeds, Portishead, Liars

OM: Henüz resmi bir Youtube sayfanız yok ama orada handcam ile çekilmiş bazı konser görüntüleriniz var. Yakında bir video çekmeyi düşünüyor musunuz? (Onlara soruları gönderdiğimde albüm henüz çıkmamıştı ve youtube sayfaları yoktu)

NJ: Yeni yayınladığımız videomuz "Kale"yi şuradan izleyebilirsiniz.

OM: Albümünüz kesinlikle "2011'in en iyileri" listesinde olacak benim için. 2012'den beklentileriniz neler?

NJ: Öncelikle çok teşekkür ederim. Hepimiz tekrar yazma moduna dönmek için sabırsızlanıyoruz ama her şeyden önce yola çıkmayı heyecanla bekliyoruz.

OM: Müzik festivallerini çok seviyorum, imkan olsa orada yaşamayı isterdim :) Daha önce büyük festivallerde bulundunuz mu? Ve ilerde nerede çalmak istersiniz? Hayal ettiğiniz bir festival var mı?

NJ: Geçen sene Louisville'de Forecastle Festivali'nde çaldık. Bu ayın sonunda Cincinnati, Ohio'da Midpoint Müzik Festivali'nde çalacağız. Louisville Pallace'ı doldurmak ve ilerde CMJ ya da SXSW'da çalmak isteriz.

OM: Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Sizi Avrupa'da görmek için sabırsızlanıyoruz!

NJ: Umarım bu işe yarar. Çok teşekkürler!

No comments: