6.9.11

The Drums - Portamento


Florida doğumlu ama Brooklyn'de yaşayan The Drums, vokal Jonathan Pierce ve Jacob Graham'ın yaz kampında tanışmasıyla ilk tohumlarını atar. Goat Explosion ismini verdikleri grubu kurar ama daha sonra farklı yollara ayrılırlar. Jonathan Pierce, Columbia Records'un da ilgisini çeken Elkland'ı, Jacob Graham da Horse Shoes'u kurar ama elektronik müzikten sıkılan ikili tekrar bir araya gelir ve 2006'da The Drums olarak yola devam ederler. Asıl hareket 2009'un sonlarında başlar, birçok blog ve müzik dergisi tarafından 2010'un en umut vaat eden grupları arasında gösterilirler.

2010'un başlarında Summertime EP'si, Haziran'da ise kendi isimlerini taşıyan uzun çalarla ortama hareketli bir giriş yaparlar. The Drums'ın müziği başta The Smiths olmak üzere, New Order, Orange Juice ve Joy Division'dan esintiler taşır. Albümden çıkan dört single arasından Forever and Ever Amen, benim favorim olmuştu. 2010'un en iyi albümleri arasında gösterilen The Drums iyi bir çıkış yaptı ve ikinci albüm için arayı hiç açmadılar. Hemen hazırlıklara başlayan çalışkan müzisyenler, Money isimli single'la bize güzel haberi vermişlerdi. Single'ın ardından, geçtiğimiz günlerde albümü The Guardian'ın sitesinden ücretsiz olarak hayranlarına dinlettiler. Bugün ise The Drums severlerin merakla beklediği gün - Portamento'nun resmi çıkış tarihi idi. The Drums, müzikal olarak kaldığı yerden devam ediyor. İlk albümlerine oranla değişen fazla bir şey yok, o açıdan bizi şaşırtmıyorlar. Sadece "Searching for Heaven"da biraz daha elekronik sularda yüzmüşler. Geri kalanı ise bildiğimiz The Drums. Sözlerde aşk, hayal kırıklıkları ve ayrılıklar var.

Melankolik sözlerle hareketli tonların birleşimi çok tatlı bir etki yapıyor, işte bu da The Drums'ı farklı kılan öğelerden biri. Böyle güzel özelliklere ve birçok hit barındıran albüme rağmen, Portamento bana ilk albümün devamı gibi geldi. Evet çok güzel ama biraz tekrara düşmüşler gibi. Birden yakaladıkları başarıyı devam ettirmek istemekte haklılar ama arada fazla zaman olmadığı için diğerine benzeyen bir albüm çıkmış ortaya. Şahsen, The Drums'ı seven biri olarak bu durumdan pek şikayetçi olduğumu söyleyemem. En azından ikinci albüm stres ve baskısını kolay bir yolla ortadan kaldırmış oldular. Fazla risk almadan, akılda kalıcı melodiler ve sözlerle hazırladıkları Portamento, üçüncü albüme kadar onları idare edecek ve yine yılın albümleri listelerinde kendilerine yer bulabilecekler. İlk single Money haricinde albümde dikkat çeken parçalardan bazıları "Hard To Love", "I Need a Doctor" ve "Book of Revelation". Kısacası The Drums bildiğiniz gibi, kitaba kaldığı yerden devam etmiş ama beğenmemek için de pek bir neden yok.

Albüm notu: 7/10

* Her salı Visiomento'da yeni bir video yayınlayan The Drums'ı takip etmeyi unutmayın.


1 comment:

burakakdemir said...

aslında "Melankolik sözlerle hareketli tonların birleşimi" The Drums'ı farklı değil daha çok "benzer" kılan bir etken bana kalırsa. 80lerde bunun örnekleri görüldü sonuçta.