28.8.11

Reading and Leeds 2011'den seçmeler.

Dünyanın en eski popüler müzik festivallerinden biri olan Reading ve Leeds festivali eş zamanlı olarak iki ayrı yerde konuşlanan bir festival. Bu seneki headlinerları arasında Muse, The Strokes, Friendly Fires, The National, Pulp ve daha sayamayacağım kadar şahane grubu barındıran festivalden bazı videoları seçtim sizin için. BBC'nin yayınlamadığı henüz birçok video var, onları bekleyene kadar neler olmuş bir bakalım.

Pulp'tan Jarvis Cocker sahnede The Strokes'a eşlik etmiş ve The Cars'ın "Just What I Needed"ini söylemişler. Okuduğuma göre The Strokes'un performansı, festivaldeki en iyilerden biriymiş. Jarvis'in onlara katılması seyirciyi fena halde coşturmuş.

The Strokes ve Jarvis Cocker - Just What I Needed (The Cars cover)



2010'da çok güzel bir albüm yapan Crystal Castles, herhalde en popüler olan ve benim de en sevdiğim şarkıları Celestica'yla güzel bir performans sergilemiş ve BBC'nin kanalında yer bulmuşlar.

Crystal Castles - Celestica



Bombay Bicycle Club, yarın çıkacak 3. albümleri "A Different Kind of Fix"in kutlamasını yapmış sayılır. Giderek daha büyük kitlere çalan grubu yeni albümlerinden bir şarkıyla izliyoruz.

Bombay Bicycle Club - Lights Out, Words Gone



Çok ama çok sevdiğim TDCC bu sene en çok festival dolaşan gruplardan biri. Gittikleri her yerde seyircinin çok mutlu olduğu videolardan bile belli oluyor.

Two Door Cinema Club



My Chemical Romance dinlediğim bir grup değil fakat Queen gitaristi Bryan May'le tüyleri diken diken eden bir performans sergilemişler. Queen'in canlı performansını izlemeye yaşı kesinlikle tutmayacak bir ortalamaya sahip olan festivaldekilerin en azından Bryan May'i görebildikleri için çok şanslı olduğunu düşünüyorum.

My Chemical Romance ve Queen gitaristi Bryan May - We Will Rock You / Welcome To The Black Parade



Festivalde en merak ettiğim performanslar BBC Introducing çadırında yeni grupların yer aldığı performanslardı. Onlara facebook sayfamda yer vereceğim. Şu ana kadar izlediklerim arasında "The Bronze Medal"ı çok sevdim (facebook sayfamda görebilirsiniz). Yakında sayfayı güncelleyeceğim, takipte kalın.

No comments: