1.8.11

Carey Mulligan ve Sihirli Değneği



Moda 50'lerde, özellikle 50'lerin sonunda bence en güzel yıllarından birini yaşamış. Yüksek belli kalem etekler, küçük karpuz kollar, zarif eldiven ve şapkalarla oluşturulan kadınsı görünüm bana her zaman çok çekici gelmiştir. Neyse ki moda kendini tekrar ediyor ve geçmiş yılları karıştırıp karıştırıp giyebiliyoruz. 50'lerin modern halini tarzına en iyi yansıtan ünlülerden biri şüphesiz ki Carey Mulligan. Hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama onu herkesin giydiği tek tip kıyafetlerle ya da aşırı dekolteyle görmüyoruz. Bu şekilde de nasıl şık olunabileceğini bizlere gösteriyor. Tarzı kesinlikle örnek alınası ve ilham verici cinsten.




Bu tarzın arkasında ise Tiina Laakkonen isimli Norveçli bir stilist var aslında. Paris'teki eğitiminin ardından Karl Lagerfeld'le tanışır ve onun yanında staja başlar. Moda dünyasındaki çoğu insanın yerinde olmak istediği kişilerden biri haline gelir. Chanel'de geçen 3 senenin onun için gerçek bir eğitim olduğunu söyleyen Laakkonen, ardından İngiltere Vogue'da çalışmaya başlar. Orada çok başarılı stylingler yapan Laakkonen, Nicole Farhi'nin ilkbahar/yaz 2011 reklam kampanyası, Monique Lhuillier(ilkbahar/yaz 2011), Prabal Gurung(sonbahar/kış 2011) ve J Mendel'in(sonbahar/kış 2011) defilelerinde çalışmış son olarak. Uzun zamandır Carey Mulligan'ın stilistliğini yapan Laakkonen sihirli değneğini değdirerek onu adeta bir modern zaman prensesine dönüştürüyor. 


Carey Mulligan'ı kırmızı halıda üç kez Vionnet giyerken gördük.


Oscar'da giydiği siyah Prada'dan (soldan sağa 3.) sonra birçok davette yine Prada giydiğini gördük.


Roksana Ilincic ve Elie Saab elbiseye sahip olmak isterdim. Gerçekten çok ama çok güzeller. bu arada Carey'le ilgili küçük bir not: Pek sevdiğimiz Mumford and Sons'ın Marcus'uyla 6 aydır birlikte olan Carey'le Marcus'un bir hafta önce nişanlandığı söyleniyor! 

No comments: