8.8.11

Sahnede devleşen adamlar: Coldplay

Bazı gruplar vardır, sahneye çıkar, şahane çalar ve giderler. Onları canlı görmenin zevkini tadarsınız ama bir şeyler eksiktir sanki. O "bitse de gitsek" havası gruptan seyircilere doğru yansır. Bazıları ise sahneye çıktığı an sizi etkisi altına alır ve büyülemeye başlar. Her şeyden önce kendisi eğlenir -ki sizi eğlendirsin-. Enerjisi o kadar yüksek olur ki, bir melodiyi binlerce insana aynı anda söyletmeyi başarabilir. Henüz canlı izleyemediğim ama videolarını her izlediğimde "Canlı görmem gerek" dediğim gruplardan biri: Coldplay.
Facebook sayfamdan takip etmişseniz Lollapalooza festivalin Youtube üzerinden canlı yayınlandığını görmüşsünüzdür. Festivalin ilk gününde headliner olan Coldplay'i Cumartesi sabahı 4 civarında canlı izledim ve resmen tüylerim diken diken oldu. Chris Martin başta olmak üzere tüm grup üyeleri şahaneydi. Oradaki insanlara herhalde hayatlarının en güzel anlarından birini yaşattılar. Büyük grup olmak herhalde böyle birşey. Müzik ise binlerce insana aynı zevkleri yaşatan, onları bir arada tutan şahane bir güç.





Bu arada festivalle ilgili kısa bir not: Lollapalooza, Chicago Grant Park'ta yapılan bir müzik festivali. Grant Park, Chicago şehir merkezinde, hatta şehrin kalbinde. Herhalde dünyadaki en iyi konuma sahip festivallerden biri. Çadır falan kurmadan, direk şehir merkezindeki bir otelde kalıp yürüyerek gidebileceğiniz bir yer! Bence şahane. Avrupa'da böyle merkezi yerde konumlanmış festivaller var mı acaba? Bilgisi olan?

No comments: