16.4.11

Maroon 5 Live at Kurucesme Arena, Istanbul





2002'de Songs About Jane çıktığında lisedeydim ve birçok liseli gibi ben de Maroon 5'ı çok seviyordum. İlk albümden sonra 5 yıllık bir ara verdiler ve o yıllar arasında müzik zevkim daha alternatif yönlere kaymaya başladı. Yine de bir yerde denk gelirsem Maroon 5'ı dinlerdim.

Konserden birkaç gün önce önce kuzenim Maroon 5'ın menajeriyle Twitter'dan bağlantıya geçmişti.  Bir tweet'lerini retweet eden 5 kişiye çift kişilik bile vereceklerdi. Bizimki şans eseri o 5 kişi arasına girmiş. Menajer konserden 1 gün önce mesaj atarak iki kişilik bilet kazandığını söylemişti. Kuzenim tabii o an dünyanın en mutlu insanıydı herhalde. Benimde ona eşlik etmemi istedi. 

Dün davetli bölümüne gittiğimizde biletimizin sahne önünde olduğunu görünce kuzenim aşırı heyecanlandı, bende "İyi oldu bari video çekerim" diye sevindim. 
Seyirci kitlesi, çoğunluğu kadınlardan ve liseli kızlardan oluşan bir topluluktu. Yaş ortalaması herhalde 15 falandı :)

21:00'de başlaması gereken konser ufak bir gecikmeyle 21:20'de başladı. Açılışı Misery'yle yaptılar. Konsere gitmeden önce son zamanlardaki setlistlerine bakmıştım. Onlara yakın bir konser oldu ama "If I Ain't Got You"yu söylemelerini hiç beklemiyordum. Sahnede şaşırtıcı derecede iyi bir performansları vardı. Çok enerjiktiler ve oraya gelen kitleyi çoşturmayı bildiler. Gelenler için konserin kısa olması biraz hayal kırıklığı oldu sanırım. 1,5 saat sürdü konser ama bence tadında bıraktılar. Konserdeki bir başka güzellik, havanın sıcak olmasıydı. İlk defa Nisan ayında Kuruçeşme'de konsere gideceğim için biraz çekiniyordum ama hava bizi güzelliğiyle şaşırttı. O geceye özel bize kıyak geçilmişti. 

Bu arada grubun başı Adam Levine gibi görünse de aslında Jesse Carmichael grubun beyni gibi. Bir ara kolonların üstüne oturup (ki o da tam bizim önümüze denk geliyor) seyirciye yaklaşması ordaki kızları deliye çevirdi :) 

Setlisti daha sonra setlist.fm'e kaydedeceğim. Videolar HD olduğu için yüklemesi çok uzun sürüyor ama bugün hepsini Youtube'da bulabileceksiniz. 

Son güncelleme: Bütün videoların linki açın aşağıya inin!



Video Links:
Sunday Morning
Wake Up Call
Secret
She Will Be Loved
The Sun
Never Gonna Leave This Bed
Give A Little More
Harder to Breathe
If I Never See Your Face Again
Misery



Konserin setlistini setlist.fm'e kaydettim. Sunday Morning'e kadar eksiksiz doğru ama ondan önce ve sonra birkaç şarkı olması gerekiyor. Hatırlayan? 



Maroon 5 Setlist Kuruçesme Arena, Istanbul, Turkey, World Tour 2011

2 comments:

Unknown said...

Shiver and Makes me Wonder unutmushsun :)

Manolya said...

Yok unutmadım ama sırasını hatırlamadığım için yazmadım.