9.12.10

Contemporary Istanbul 2010.

*This post written in 26.11.2010


Today I went to Contemporary Istanbul, biggest modern art exhibition in Turkey. I hate to go events like that when I have limited time but it was must see. Most of the artists from Turkey but there is so much galeries attended from Tehran, Berlin, London, Seoul, New York etc. I liked the order of exhibition area, well-done prepared. Despite that, there is little place to take a rest and conditioning is so hot. İletisim and Yapı Kredi press selling great art books there.
Dükkan Creative has many great illustrations on posters and notebooks. Also I haven't know about Zerrin Tekindor's (Turkish movie actress) painting skills. She used different techniques in her paintings. God, I liked them!
Nihal Martlı and Murat Pulat had great works. Pulat's techniques are so detailed and cool.
This years guest artists from Tehran, Iran. You'll find different perspective in their art works.
Take a look to some pieces below.
*By the way there is touring exhibition of 'Edge of Arabia' - Transition between 5 November-26 December in Antrepo No.5-Tophane/İstanbul. If you're in Istanbul and want to see some art pieces go to Istanbul Contemporary Art Museum and see it there.



*Bu post 26.11.2010'da yazıldı.


Contemporary Istanbul'u ikinci gününde, kısıtlı bir zamanımda gezme imkanı buldum. Siz siz olun böyle etkinliklere kısıtlı zamanlarınızda katılmayın, hala aklıma takılan bir sürü şey var ama tekrar gitmeye zaman yok. Çoğunluğunu yerli sanatçılarımızın oluşturduğu fuarda Tahran, Berlin, Seoul, Londra ve New York gibi şehirlerden katılan galeriler ve yüzlerce sanatçının eserleri sergileniyor. Fuar alanının düzeni çok güzel. Gezerken hiç bir yeri kaçırmıyorsunuz. Buna rağmen dinlenme yerleri çok yetersiz. İlk katta yiyecek içecek temin edebileceğiniz bir yer mevcut fakat oturma kapasitesi sınırlı. Alt katta oturup rahat rahat yemeğinizi yiyebileceğiniz bir yer var ama onunda çok ortada olması biraz tuhaf duruyordu. İletişim yayınları ve Yapı Kredi'nin çok güzel sanat kitapları var. Ona göre cebiniz biraz dolu olsun giderken.
Dükkan'ın küçük standını ve illüstrasyonlarını çok beğendim. İlk katta sağ tarafta zaten hemen dikkatinizi çekecektir.
Bu arada Zerrin Tekindor'un resim yeteneğini biliyor muydunuz? Sanırım tablolarının çoğu satılmıştı. Farklı teknikleri bir arada kullandığı tablolarını çok çok beğendim, özellikle Canterbury.
Nihal Martlı ve Murat Pulat'ın çalışmalarına mutlaka ama mutlaka bakın. Notlarımı yanlış almadıysam Doğançay Müzesi'ne ait olan (malesef sanatçıların adını yazmamışım) kolajlarda görülmesi gereken eserlerden. İran'lı sanatçıların eserlerinde farklı bir bakış açısı bulacaksınız.
Gidemeyenler için sizi görsellerle baş başa bırakıyorum.
*Bu arada, 5 Kasım-26 Aralık arasında Anterpo No.5'te sergilenen Transition/Geçiş'i görülmesi gerekenler listeme aldım. Suudi Arabistan çağdaş sanatından seçkiler sunan gezici sergi daha önce Londra, Viyana, Dubai, Berlin ve Riyad'ı gezmiş. Burdayken sizde 22 sanatçının farklı türlerdeki eserlerini kaçırmayın derim.




Jamshid Bayrami - Touch the Marble / 2008
Digital print on canvas/Tuval üzerine dijital baskı.


Nihal Martlı




Murat Pulat


Ayşe Wilson - Cocktail Party




Kemal Tufan










Burçin Başar - Karalar Geliyor/Blacks Are Coming - 2010








Seo Jeong Hak




Zerrin Tekindor - Canterbury




Özgür Korkmazgil - İsimsiz/Untitled (2010)




Mehrdad Afsari - An Iranian looking to America/Bir İran'lının Amerika'ya bakışı








Juan Botella Lucas




Juan Botella Lucas




Dükkan Creative booth/Dükkan Creative standı




Exhibition Area / Fuar alanı



To see the original size, click on the photos. Sorry for the non-titled pictures. For more information, go to: http://www.contemporaryistanbul.com/


Orjinal boyutlarını görmek için fotoğrafların üstüne tıklayın. Başlığını ve sanatçı ismini belirtemediğim fotoğraflar için üzgünüm. Daha fazlası için: http://www.contemporaryistanbul.com/

No comments: