7.12.10

Girls - Broken Dreams Club EP


San Fransisco based Girls (Christopher Owens & Chet 'JR' White) back with their new EP -'Broken Dreams Club' after debut 'Album (2009)'. Because of Owens's childhood (his older brother died as a baby, dad left, lived with mother-tour around the world) you can feel that sorrow covered his voice. You can easily feel that gloom and heartbreak. Lyrics are about girls, for sure. Still, it's not going cliche, emotional but definitely can't categorize in "emo rock". There is no novelty and gimmickry in the sounds. Despite this, it has clear melodies, nice pop tones and kind of blues guitar chords. If I describe their music in one word, it could be 'sincerity'.
Pitchfork and NME gave 9 from 10 to their debut. Also added 'Album' to '500 Great Albums All-time'. Wow, sounds cool ha? Consequently after an album like this, expectations getting higher but Girls made it right, again. Starts with delicious first track and continues at same taste. "Thee Oh So Protective One" and "Alright" are my favorites from EP. I loop between 01:21-01:34 seconds in 'Alright', wish that would be little longer :)
If you love soulful songs, like basics and want to hear great lyrics, should listen to Broken Dreams Club immediately. Of course, you should listen 'Album' too but I believe that you listened it before, right?


Christopher Owens ve Chet 'JR' White'tan oluşan Girls, 2009'daki ilk albümleri "Album"un ardından bu kez 6 şarkılık Broken Dreams Club EP'si ile özlediğimiz tınılarla karşımızdalar. Owens'ın zor bir çocukluk geçirmesi (abisinin bebekken ölmesi, babasının onları terk etmesi, annesiyle ordan oraya dolaşarak geçen yaşamı) sanki sesine işlemiş. O şarkı söylerken hüznü ve kalp kırıklığını hissedebiliyorsunuz. Sözler tabii ki de hep kızlara yazılmış. Buna rağmen kesinlikle klişe olmuyor, duygusal olmasına rağmen "emo" topraklarına asla girmiyor. Müziklerde ise yenilik ve şatafat yok. Tam tersine kulak tırmalamayan net melodiler, sağlam pop tınıları ve gitar eşliğinde birazda blues esintisiyle içimize işliyorlar. Girls'ün müziğini bir kelimeyle tanımlamam gerekirse bu "samimiyet" olur.
Pitchfork ve NME'nin yerlere göklere sığdıramadığı ik albüm gerçekten büyük başarı kazandı. Gelmiş geçmiş en iyi albümler listesinde olacak kadar onların gözüne girmişti. Haliyle ardından gelen single ya da albümler büyük beklentiler içerir. Girls bu EP'de beklentileri kesinlikle boşa çıkarmıyor. Harika bir açılışla başlıyor ve tadı damağınızda kalan beş şarkıyla albüme devam ediyorlar. Açılış parçası "Thee Oh So Protective One" ve "Alright" benim favorilerim. Özellikle Alright'ın 01:21-01:34 arasını tekrar edip edip dinliyorum, keşke biraz daha uzun sürseymiş :)
Eğer hisli şarkıları seviyor, sadelikten hoşlanıyor ve güzel sözler duymak istiyorsanız Girls'ün yeni EP'sini mutlaka dinleyin. Onları daha önce dinlememiş olanları 2009 yılına ışınlıyor ve Album'u edinmelerini tavsiye ediyorum.

No comments: