22.2.11

Waiting for Kate Nash.




Kate Nash'i sevipte Foundations'ı ezbere söylemeyen, onun o şirin İngiliz aksanını taklit etmeye çalışmayan var mıdır aranızda? O kadar tatlı ki, keşke arkadaşım olsa diyor insan. Sözlerini dinlemezseniz, şarkıların aşırı duygu yüklü olduğunu sanırsınız. Halbuki günlük şeylerden, hayata kızgınlıklarından, kendisi hakkında saçma sapan şeylerden (mesela mouthwash) bahseder. Müziğinde öyle bir felsefe falan aranmamalıdır, eğlencelidir, güzel aksan barındırır, kızların söylemek istediklerini bağıra çağıra söyler o kadar. Samimidir işte, o yeter.


87 doğumlu Londra'lı müzisyen çıkışını MySpace sayesinde yaptı. 2005 yılında şarkılarını yüklemeye başladıktan sonra işin ileri gideceğini düşünmüş olmalı ki, daha ortada albüm falan yokken bir menajerle anlaşmış. İlk single'ını Moshi Moshi'den çıkaran Kate, 2007'de ilk albümü Made of Bricks'i Fiction Records'dan 2007'de çıkardı. Albümden ilk single Foundations İngiltere'de 2 numaraya ve albümde 1 numaraya yükseldi. Bu albümün başarısıyla Avrupa'da birçok festivalde çaldı. Bu arada albümden önce yaptığı coverlarla da konuşuldu. Fluorescent adolescent başta olmak üzere, Hang Me Up To Dry (Cold War Kids), Seven Nation Army (The White Stripes) gibi şarkıları repertuarına almış. 2010'da My Best Friend Is You albümüyle sahalara geri dönen cici kızımız olgunlaşma evresi dediğimiz döneme girmiş bulunmakta. Made of Bricks'teki kadar hitler bulundurmasa bile ben yeni albümüde bağrıma bastım.
Ve sonunda... 13 Nisan'da Kate Nash Babylon'da. Bu yıl içinde beni en çok heyecanlandıran konser haberi bu oldu. Babylon'un o şahane ortamında Kate'le birlikte şarkıları söylemek için hazırlanın! Biletler satışa çıktı, heyecanlanmak için elinizi çabuk tutun ve gidip bileti edinin.
Henüz Kate Nash'le tanışmayanınız varsa sizi Youtube'a yönlendiriyorum, geç kalmış sayılmazsınız!




Son albümden iki şarkı, Paris ve Do-Wah-Doo:

No comments: